Blog podjetja

izdelava spletne strani

Blog

Info

Zakaj izbrati toplotne črpalke Bosch?

30. september 2020 2154 ogledov

Toplotne črpalke izkoriščajo obnovljive vire energije in zato zmanjšujejo škodljive emisije CO2. V primerjavi z ostalimi energenti imajo nizek ogljični odtis.

Ob izbiri ogrevanja s toplotno črpalko je kar nekaj prednosti. Nizki stroški ogrevanja, ogrevanje sanitarne vode lahko uredite preko toplotne črpalke. Toplotne črpalke, skrajšano TČ, delujejo tiho in ne potrebujejo nobenega nadzora, saj delujejo samodejno, glede na nastavitve.

Za toplotno črpalko  ne potrebujete zalogovnika za gorivo, drva, pelete, kot je to potrebno pri kotli na biomaso ali pelete, zato je v hiši potreben manjši prostor za kotlovnico. Nimate tudi nobenega dela s pripravo goriva (nošenje drv, nasipavanje peletov, čiščenje, ipd.). Hkrati pa nimate nobenega dnevnega ali tedenskega vzdrževanja. Sama uporaba pa je zelo enostavna. Ko se ob zagonu nastavi ogrevanje, ni potrebno ničesar več spreminjati. Tako se lahko celo zimo ogrevate brez skrbi.

Zakaj je nakup toplotne črpalke Bosch zrak-voda Compress 6000 najboljša odločitev?

- Stroški ogrevanja s toplotno črpalko Bosch zrak-voda Compress 6000 so lahko samo 300 eur na leto – Preverjeno!
- Do 31.11. 2020 za toplotno črpalko zrak-voda Compress 6000 plačate manj, preverite trenutne akcije na spletni strani.
- Na neodvisnem testu najboljša toplotna črpalka v seriji 54 konkurenčnih toplotnih črpalk.
- Dokazana kakovost - izkoristki toplotne črpalke Compres 6000 so eni izmed najvišjih na evropskem trgu
- Zaupajte podjetju, ki ima več kot 280 let izkušenj z ogrevalno tehniko
- Toplotne črpalke ustrezajo za povrnitev nepovratnih sredstev iz strani Eko sklada, lahko tudi do 50%
- Garancija do 5 let*
- Brezskrbno ogrevanje še vrsto let po vgradnji (razvejana servisno-montažerska mreža z več kot 150 poslovnih partnerjev po celotni Sloveniji)

Švedska kakovost s številnimi inovacijami in novimi patenti, vam zagotavlja neverjetno raven učinkovitosti delovanja, enostavno upravljanje in dolgo življenjsko dobo. Je najučinkovitejša toplotna črpalka zrak-voda na trgu v konkurenci 54 različnih toplotnih črpalk (preizkušena v danskem tehnološkem inštitutu, po standardu EN14825).

Sistem toplotne črpalke je odličen kot primarni vir ogrevanja, dolgoročno pa se pokaže tudi kot najcenejši, saj do 80% ogrevalne energije toplotna črpalka pridobi iz okolice. Iz zemlje, vode ali zraka črpa akumulirano toploto za ogrevanje našega doma. S toplotno črpalko boste pripomogli tudi k zmanjšanju emisij CO2 in ohranjanju okolja.

 

Pogoji za Ekosklad subvencijo

Pravica do nepovratne finančne spodbude se dodeli za nakup in vgradnjo električne, plinske, sorpcijske ali hibridne toplotne črpalke za centralno ogrevanje stanovanjske stavbe (toplotne črpalke za ogrevanje prostorov in kombinirani grelniki s toplotno črpalko; v nadaljnjem besedilu: ogrevalna toplotna črpalka), tip zrak/voda, voda/voda ali slanica (kot npr. zemlja)/voda. Toplotna črpalka mora dosegati predpisano mejo sezonske energijske učinkovitosti ogrevanja prostorov ηs (%) v povprečnih podnebnih razmerah.

Če bo nova toplotna črpalka za centralno ogrevanje stanovanjske stavbe zamenjala staro kurilno napravo, ki zagotavlja toploto centralnemu sistemu ogrevanja stavbe, je vlagatelj upravičen do dodelitve višje nepovratne finančne spodbude.

 

Delovanje toplotne črpalke

Toplotne črpalke so ogrevalni sistemi, s katerimi pridobivamo toploto iz različnih obnovljivih virov, ki so nam ves čas na voljo. Toplotna črpalka deluje tako, da iz vira odvzema toploto pri nižji temperaturi in jo oddaja porabniku pri višji.

Ogrevanje s toplotno črpalko iz obnovljivih virov lahko dosega najvišje sezonske učinkovitosti, najnižje stroške ogrevanja (v primerjavi z drugim viri ogrevanja) so ekološko sprejemljive in v tem trenutku najboljša.

 

Vse objave