Blog podjetja

izdelava spletne strani

Blog

Info

Postopek izdelave spletnih strani

28. avgust 2014 2699 ogledov

Proces izdelave spletnih strani zajema več korakov, ki so med seboj odvisni. Preberite si več o samem postopku izdelave.

Postopek izdelave strani je kot gradnja stanovanjske hiše. začeti je potrebno pri temeljih. Po določitvi ciljev, zahtev in smernic spletne strani pristopimo k izdelavi grafične podobe spletne strani. V sam postopek izdelave strani je vključenih več oseb, vsak je strokovnjak na svojem področju.

Vodja projekta skrbi za celoten proces izdelave strani in je povezovalni člen med vsemi vpletenimi v procesu. Šolan grafični oblikovalec pripravi unikatno grafično predlogo strani, ki jo po vaši potrditvi programer razreže v spletno stran. Po razrezu, prevzame delo izdelovalec strani, ki poskrbi za kvaliteten vnos materialov. Po vnosu in vaši potrditvi spletno stran kvalitetno in pravilno optimiziramo, spletno stran pa objavimo na pravem spletnem naslovu. Za optimizacijo in prijavo strani poskrbi strokovnjak za SEO. V povezavi z osebo, ki skrbi za družbena omrežja, spremljamo tudi obisk spletnih strani in na podlagi analiz obiska naredimo morebitne dodatne popravke.

 

1. Grafična zasnova spletne strani

Po navodilih in željah stranke sprva nastane grafična podoba novih spletnih strani. Grafično predlogo pripravi šolani grafični oblikovalec na podlagi dolgoletnih izkušenj, zahtev in trenutnih standardov v panogi. Iz grafične predloge je razvidna postavitev menijske stukture, font pisave, barvna shema strani, nosilne slike in bannerji na strani, zgradba in izgled podstrani.

 

2. Razrez grafične predloge v HTML oz. CSS kodo

Po potrditvi unikatne grafične predloge strani gredo strani v razrez. Pri razrezu strani uporabljamo najboljša grafična orodja in najnovejše tehnike izdelave strani. V primeru mobilne verzije spletnih strani se pri razrezu upošteva tudi to. Predvidi se tudi morebitne kasnejše razširitve strani in dodajanje novih vsebin. Prednost 'ročnega' razreza strani je, da ni nepotrebne dodatne kode, strani se odpirajo hitreje in tudi sama optimizacija je učinkovitejša.

 

3. Vnos vsebin v spletno stran

Samo izdelavo strani in vnos vsebin lahko stranka spremlja "v živo" na testnem naslovu. Podaja predloge in komentarje, manjkajoče vsebine, materiale, tekste in slike, ... Stranki je dodeljen izdelovalec spletnih strani, ki je z njo vseskozi v kontaktu. Dnevno ji pošiljamo tudi poročila o poteku del in je s stranko ponavadi do objave strani. V primeru obsežnejših spletnih strani delo izvaja več izdelovalcev hkrati. Čas izdelave spletne strani je odvisen od tega, kako hitro stranka dostavlja potrebno gradivo.

 

4. Testiranje in objava strani

Že pri sami izdelavi se sproti testira in preverja pravilnost vnosa podatkov, materialov. Temeljito analizo spletnih strani naredimo na koncu izdelave, kjer preverimo vse povezave, galerije slik, kontaktne obrazce, idr. Stran tudi brezplačno dodatno brezplačno optimiziramo in poskrbimo za vse potrebne tehnične elemente za njeno pravilno delovanje. Po končanem postopku se spletne strani objavijo na pravem naslovu in prične se prijavljanje v iskalnike.

 

5. Aktivnosti po objavi strani

Naše sodelovanje se takrat v bistvu šele dobro začne. Spletne strani je potrebno promovirati, spremljati obisk. Po določenem časovnem obdobju sledi temeljita analiza obiska na strani, opravimo morebitne dodatne izboljšave, opravimo A/B testiranje strani, spremljamo kakovost obiskovalcev na strani, itd. Kot Google AdWords certificiran partner izvajamo tudi kvalitetno Google oglaševanje, vsem našim strankam pa brezplačno vzpostavimo oglasno kampanjo na Googlu.

Vse objave