Blog podjetja

izdelava spletne strani

Blog

Info

Digitalna transformacija poslovanja

09. junij 2017 1698 ogledov

Digitalna transformacija poteka že nekaj let. Nekatera podjetja so se temu že prilagodila, nekatera se še bomo. Tisti, ki se ne bodo, bodo ostali osamljeni.

Kaj je digitalna transformacija?

Digitalna transformacija - "digital transformation"  je preobrazba. Skoraj v stilu Kafke in Gregorja Samse, vendarle ne s tako grozovitim koncem. Morda pa tudi, kdo ve? Bolj, ko puščamo digitalno sled, več podatkov ima algoritem o nas, o naših navadah, potrebah, željah. Bolj smo ranljivi.

Digitalno transformacijo si vsak razlaga drugače. Neka splošna ugotovitev, čeprav konsenza ni, je, da je digitalna transformacija več kot le digitaliziranje procesov in storitev v podjetju. Hočeš nočeš smo prisiljeni iti v korak z njo. Vsaj do neke mere.

 

 

Za neko podjetje, ki se ukvarja z dokumenti je prehod na brezpapirno poslovanje digitalna transformacija, za nekoga drugega je to način razmišljanja, življenja, za nekoga tretjega pa je DT, že to, da si omisli spletno stran. Več o načinih izdelave strani in kaj je primerno za vas na povezavi.

 

Kako hitro stopiti na vlak digitalne transformacije je odvisno od vas samih. So podjetja, ki pišejo smernice, so tista, ki jim sledijo in so takšni, ki bodo tudi čez 10 let hodili na teren s svinčnikom in blokom v roki ter zapisovali mere oken in vrat za ponudbo, ki jo bo potem komercialist čez dva dni pripravil. Bo to še vedno dovolj, da bo takšno podjetje preživelo? Online time will tell.

 

Kako začeti z digitalno transformacijo?

Odvisno od velikosti podjetja, potreb, finančnih zmogljivosti. Majhna podjetja se hitreje in lažje prilagodijo spremembam na trgu. Pri večjih podjetjih je ta postopek težji in počasnejši in gre ponavadi postopoma v več fazah. 

 

Digitalna transformacija v letu 2017

Ključnega pomena za uspeh ni digitalna transformacija sama po sebi, ampak so to še vedno stvari, ki so bile že od nekdaj pomembne za uspeh na vseh področjih. Prilagodljivost. Poznavanje svojih zmožnosti in želja strank. Iskanje rešitev in iskrena želja pomagati. Uspeh, denar pride sam po sebi.

Vse objave