Blog podjetja

izdelava spletne strani

Blog

Info

Čigava je v resnici vaša spletna stran?

19. julij 2017 1956 ogledov

Je "vaša" spletna stran v resnici vaša? Kako to preverite? Spodaj v objavi je povezava do .si registra, kjer lahko preverite lastništvo domene.

Vsak dan se srečujemo s strankami, ki nimajo urejenega lastništva domene in posledično ne lastništva nad svojo spletno stranjo. Ker se spletna stran lahko 'posname' tudi, če nimate dostopa do nje, to niti ni težava. Večjo težavo predstavlja, če niste lastniki svoje domene. Na domeno so ponavadi lahko vezani tudi maili, kar pa lahko predstavlja težavo, če nimate dostopa. Lastništvo domene mora vedno biti urejeno znotraj podjetja ali lastnika podjetja. Vse prevečkrat se zgodi, da je lastnik vaše domene stari izdelovalec spletne strani, sosed, bratranec ali bivši zaposleni. 

Včasih se morda res zgodi, da je potrebno domeno na hitro registrirati. Morda imate podjetje v ustanavljanju, nimate delujočih mailov, ... (pa tudi to ne bi smela biti težava, saj obstaja dobri stari gmail) in se domena registrira na nekoga drugega, vendarle pa ni nobena težava potem vse potrebne podatke ustrezno urediti, ko je vaše podjetje odprto in imate urejeno vse potrebno za prenos domene. Če to urejate pri enem ponudniku, to dejansko vzame 5 minut časa.

 

Kako preverim lastništvo .si domene?

Lastništvo .si domene lahko preverite na spletni povezavi register.si Vpišete domeno npr. moja-domena.si, obkljukate strinjam se s pogoji in PREVERI, tako se vam bo izpisalo vse o domeni. Za urejanje domene je pomemben predvsem lastniški e-mail, saj z njim lahko spreminjate vse kar se tiče domene. 

Primer izpisa o lastništvu domene 1ainternet.si. Ko registrirate domeno je lastniški mail priporočljivo izbrati mail, ki ni vezan na domeno. V primeru, da se pri domeni kaj 'pobriše' ali gre v karanteno, je z lastniškim mailom, ki je vezan na tako domeno, ne morete upravljati, prenašati, ... Lastniški mail naj bo ločen od domene.

 

Niste prepričani, kako to izvesti? Pokličite nas na 0590 64 200 ali nam pišite in z veseljem vam bomo pomagali.

Vse objave